Review: Cygnett WorkMate Case voor de iPad Mini

Na onze review van de iPhone 5 versie van de Cygnett WorkMate Case ditmaal een review van de iPad mini versie. De Cygnett WorkMate Pro Case zit in een blisterverpakking van karton met een doorzichtig display en een rond gat zodat je de behuizing van polycarbonaat  alvast kan voelen.

De Cygnett WorkMate Pro Case voor iPad Mini is een robuuste case die is gemaakt van rubber met een schild van polycarbonaat op de achterzijde. De iPad mini Workmate case is verkrijgbaar is twee kleuren, rood en (blauw)grijs.

De case bestaat uit twee delen. Links op de bovenstaande afbeelding zie je de zwarte behuizing van rubber die de impact van vallen of stoten zou moeten absorberen. Rechts zie je het schild van polycarbonaat die de ergste schokken en klappen moet opvangen.

Om de iPad mini goed in de Workmate case te krijgen is wel enig kunst en vliegwerk of liever gezegd wringwerk nodig. Je verwacht dat je de iPad mini eerst in het binnenwerk van rubber plaatst en daarna het polycarbonaat gedeelte er op klikt maar dat werkt niet. Het rubber in de hoeken overlapt de iPad mini niet goed en de aan/uitknop is daardoor ook niet goed te bedienen. Je kan het beste de WorkMate case meteen uit de verpakking halen en direct de iPad mini in de case plaatsen. De rechterkant van de iPad mini eerst. Daarna laat je de delen van rubber de resterende twee hoeken van de iPad mini overlappen.

Alle knoppen, hoofdtelefoon uitgang en de camera van de iPad mini zijn goed bereikbaar en te bedienen. De aan/uitknop is even wennen maar werkt na enige gewenning prima.

De lightning aansluiting, stereo luidsprekers en microfoons zijn goed toegankelijk en functioneren prima. De delen van rubber op de achterkant van de Workmate case steken iets uit boven de achterkant van polycarbonaat zodat de iPad mini stabiel blijft liggen op gladde oppervlakken.

Aan de voorzijde heeft de Cygnett Workmate Case een opstaand randje van deels rubber en polycarbonaat. Dit om krassen op het display te voorkomen en de iPad mini op zijn (of haar) “‘buik” te leggen. De 6 delen van rubber aan de voorzijde zijn eenvoudig weg te duwen, dat kan als een nadeel worden ervaren maar het is niet zo dat de iPad mini daardoor snel uit de case valt.

De Cygnett Workmate Pro is een heavy-duty case voor de iPad mini die gemaakt is van rubber en polycarbonaat wat extra bescherming geeft bij vallen of stoten. De schokabsorberende case zal bij een onverwachte val je iPad mini beter beschermen dan de standaard hoezen of cases voor de iPad mini. De case maakt het volume van de mini wel iets groter maar is qua extra gewicht nauwelijks merkbaar.

Mobile Fun Benelux verkoopt de Cygnett Workmate case voor de iPad mini voor € 31,99. Mocht je de Workmate Case van Cygnett niets vinden kijk dan bij het grote aanbod van iPad Mini cases op de MobileFun website.

[yframe url=’http://youtu.be/c4_iVEoTRGs’]