Review: BookBook iPad mini case van Twelve South

Zolang als er boeken bestaan worden ze ook in uitgeholde vorm regelmatig gebruikt om kostbaarheden in te verstoppen of te smokkelen. De BookBook iPad mini case ziet er in eerste instantie uit als een vintage boek maar is een vermomming voor je iPad mini.

BookBook iPd mini case

De BookBook case valt vooral op door zijn vintage design look en als je goed kijkt zie je dat de bladzijden vervangen zijn door een rits. De BookBook iPad mini case van Twelve South is verkrijgbaar via DressMyMac.nl in bruin, zwart of bruin met rode accenten. In deze review hebben we de bruine BookBook uitgebreid getest.

BookBook iPad mini case

De BookBook iPad mini case zit keurig verpakt in een tasje van recyclebaar materiaal. De case zit in een bedrukte schuifverpakking van karton met een hanger van plastic. Hierop staat een beknopte beschrijving met de belangrijkste kenmerken van de case.

BookBook iPad mini case

Na het openritsen van de case blijkt dat het interieur van de BookBook gemaakt is van zacht suède met een uitklapbaar frame van leer om je iPad mini in te stoppen. In het frame tref je een beknopte beschrijving aan van karton die eruit ziet als een iPad mini.

BookBook iPad mini case

De BookBook iPad mini case is met de hand gemaakt van goed materiaal zoals de hard-back covers van leer en de suède binnenkant. De case voelt zeer degelijk en robuust aan. Enige impact van buitenaf zal de iPad mini in de BookBook case niet snel beschadigen.

BookBook iPad mini

Via de dubbele ritssluiting met 2 hangertjes van leer rits je de case snel en eenvoudig open.

BookBook case iPad mini

De BookBook case maakt de slanke iPad mini wel iets dikker qua volume maar je hoeft je geen zorgen meer te maken over beschadigingen.

BookBook case iPad mini

De BookBook case zou op het eerste gezicht qua omvang wel twee iPad mini’s kunnen verbergen maar dat is gezichtsbedrog. Als je goed kijkt zie je dat de case optimaal geschikt is gemaakt als behuizing voor één iPad mini.

BookBook review

De case heeft twee extra functies die erg handig zijn. In de BookBook case tref je een frame van leer aan die voorzien is van een standaard plus twee drukknopen. De op het oog extra volume van de case komt door het frame van leer waar je iPad mini in zit. Door het frame en de case heeft je iPad mini een dubbele bescherming.

book9

De drukknopen gebruik je om het frame vast te zetten in de case. Als je een foto moet maken met je iPad mini, een film wil kijken of een stuk wil typen dan moet je het frame losklikken van de drukknopen. In het frame van leer zitten ook uitsparingen voor de camera, microfoon, lader, volumeknop, vergrendeling en de aan/uit-knop. Een foto nemen is wat onhandig met de BookBook case maar de overige functies van de mini blijven prima te gebruiken.

book16

In het frame tref je een beknopte beschrijving aan met tips over de BookBook case in de vorm van een iPad van karton. De Lightning connector  van de iPad mini is in de case te gebruiken voor het opladen of synchroniseren. Ook de hoofdtelefoon aansluiting is goed toegankelijk als de case bijna gesloten is.

BookBook case iPad mini

Door de BookBook iPad mini case achterstevoren te draaien kan je het frame losklikken van de case waardoor je een v-vorm krijgt waarmee je prima video’s of webpagina’s kan bekijken.

BookBook iPad mini case

Onder het frame van leer zit een flap die je achter de drukknopen kan zetten. Hierdoor krijg je een optimale lagere kijkhoek om te kunnen werken of op het internet te browsen.

BookBook

De BookBook case met zijn vintage vormgeving is met de hand gemaakt. De details op het leer zien er mooi uit. Wat we missen is een magneet in de cover van leer om het scherm uit te schakelen als je de case dicht doet.

BookBook iPad mini case

Het frame van leer in de BookBook case zorgt ervoor dat de rits je iPad mini niet kan beschadigen. De stiksels zijn sterk en het leer is robuust en degelijk. Het suède beschermt het display van je iPad mini en omdat we zelf geen verstand hebben van ritsen hebben we een kleermaker laten kijken naar de rits. Volgens zijn jarenlange ervaring is de “riets” zeer degelijk maar niet eenvoudig te vervangen bij een defect.

BookBook

De Twelve South BookBook iPad mini case is te koop via DressMyMac.nl voor € 69,95 waar je ook de Twelve South iPad, MacBook en iPhone hoesjes kan kopen.