PROTO1-DOE toont prototype van witte iPad mini met twee microfoons

Via software ontwikkelaar Sonny Dickson zagen we in oktober 2012 een van de eerste goede spyfoto’s van de iPad mini. Destijds afgedaan als dummy maar ze bleken uiteindelijk toch te kloppen. Dickson heeft nu een foto van een iPad mini prototype ontvangen met twee microfoons.

00

Het prototype laat zien dat Apple in een vrij laat stadium heeft gekozen om de extra microfoon weg te laten. Grappig detail is dat de uitsparingen voor de microfoons in september 2012 al te zien waren in de eerste hoesjes voor de iPad mini.

In oktober 2012 bleek dat Apple het design van de iPad mini had aangepast omdat er toen paniek uitbrak bij fabrikanten van hoesjes en accessoires voor de iPad mini. Veel fabrikanten zaten ineens met nutteloze ontwerpen en mallen vanwege de design change. De prototypes worden vaak gestolen door Foxconn medewerkers en verkocht voor $6000 aan fabrikanten van accessoires.

1

Op het witte prototype van de iPad mini zit een sticker met de naam PROTO1-DOE. Doe verwijst naar de anonieme naam John of Jane Doe. Op de sticker staan ook een aantal technische details zoals het display van LG. Wellicht zien we de extra microfoon terug in een toekomstige versie van de iPad mini.

De eerste dummy van de iPad mini verscheen in september 2012 op de Duitse IFA beurs.