Na Google’s high-res Nexus 7 komt de iPad mini 2S met Retina display

7 inch tablets zoals de Nexus 7 van Google en de iPad mini zijn op dit moment een hit. Consumenten zien steeds vaker in dat een hanteerbare tablet die iets groter is dan hun smartphone toch wat handiger is dan een grote 10 inch tablet. Net als bij de iPad mini is ook de vraag naar de Nexus 7 van Google nog steeds enorm. Ook daar overstijgt de vraag het aanbod. Toch hebben de Nexus 7 en de iPad mini een beperking, het display. De resolutie is aardig maar is eigenlijk net niet goed genoeg. Google, Apple en Samsung gaan dit jaar 7 inch tablets lanceren met een “Retina” display zodat de overtreffende trap van een grotere 10 inch tablet met Retina nog nauwelijks zichtbaar is.

Volgens marktonderzoeker  NPD DisplaySearch komt Google in het tweede kwartaal van 2013 al met een 7 inch Nexus tablet op de markt met een display met een hoge resolutie. In Cupertino hebben ze blijkbaar iets meer tijd nodig omdat een iPad mini 2S met Retina display pas in het derde of vierde kwartaal wordt verwacht. Vergelijkbaar met de indicatie die KGI analist Ming-Chi Kuo al in januari gaf. Hij liet destijds weten dat de iPad mini met Retina display pas in het midden of uiterlijk in het derde kwartaal van 2013 zal worden geïntroduceerd.

Dat lange wachten brengt dan wel een iPad mini 2S met een Retina display van minimaal 2048 x 1536 pixels. Met een 7.9 inch display is dat een pixeldichtheid van 324 pixels per inch. Dat is vrijwel identiek aan het 326ppi display van de iPhone 5. De huidige iPad mini heeft een resolutie van 1024 x 768 pixels met een pixeldichtheid van 163ppi.

De Nexus 7 van Google krijgt volgens leveranciers van displays een resolutie van 1920 x 1,200 pixels met een pixeldischtheid van 323ppi. De Nexus 7 komt volgens analisten dit jaar, net als vorig jaar 2 maanden eerder dan de iPad mini op de markt.

iPad mini Nexus 7