MobileMac review: Thule Atmos X3 hardshell case voor de iPad mini

Bij MobileMac zijn we fan van Thule producten omdat je niet alleen maar liefst 25 jaar garantie krijgt maar ook om de prachtige vormgeving die tijdloos is. Eerder publiceerden we al een review Thule Gauntlet Sleeve voor de 11 inch MacBook Air en onlangs nog een review van de Thule Atmos X3 case voor de iPhone 5c. Ditmaal kijken we naar de Thule Atmos X3 hardshell case voor de iPad mini.

atmos x3-1

De Thule Atmos X3 hardshell case zit verpakt in een verpakking van karton met een plastic kijkvenster waar een gat in zit zodat de potentiële koper in een winkel alvast even kan voelen hoe de hardshell case aanvoelt. Op de verpakking staat dat de case een robuuste bescherming biedt voor je iPad mini.

atmos x3-2

Op de bovenstaande foto zie je links de bovenkant van de case en op de rechter afbeelding de onderkant. De Atmos X3 hardshell case is van polycarbonaat gemaakt met delen van rubber. Deze twee componenten zorgen bij vallen en stoten voor een optimale bescherming van je iPad als de case gesloten is.

atmos x3-3

Als je de case openklapt zie je links de het gedeelte wat dient om je iPad op te bergen als je de case sluit. De 10 uitsparingen in het gedeelte van rubber zijn gemaakt om je iPad in 5 verstelbare kijkhoeken te positioneren.

atmos x3-3a

Dat is niet alleen handig als je naar een film of video kijkt maar ook voor een ergonomische hoek in te stellen om te typen. Door de gaatjes van rubber is de stabiliteit prima en klapt de case niet plotseling weer in.

atmos x3-9a

Alle aansluitingen en bedieningsknoppen zijn perfect te bedienen en bereikbaar omdat ze niet zijn afgeschermd. Ook voor de camera op de voor- en achterzijde zitten er goede uitsparingen in de case.

atmos x3-111

Aan de rechterzijde van de Atmos X3 case zit een flap van rubber waarmee je de case waar de iPad mini in zit snel uit de behuizing kan halen. Door de iPad mini met de flap naar links te tillen schuif je de als het ware de case in de behuizing. Op die manier kan je de iPad mini handig vasthouden. Als je weer aan de flap trekt dan komt de iPad mini meteen weer uit de behuizing, Door het lipje is de Atmos X3 case in één simpele beweging te openen voor gebruik. Het werkt erg snel, handig en betrouwbaar. De buitenste randen sluiten goed op elkaar aan en de case ligt goed en prettig in de hand.

atmos x3

Via de 5 instelbare kijkhoeken is het erg prettig om video te kijken en ook dan zijn alle bedieningskoppen prima bereikbaar. Van bovenaf op de foto rechts zie je goed hoe prachtig de case ontworpen is. De case heeft een minimalistich design met delen die perfect in elkaar vallen en aansluiten. De ergonomische grip is goed en doordacht en de rubberen delen van de case zorgen dat je case niet snel verschuift of ergens vanaf kan glijden.

De buitenmaat van de case is (hoogte, lengte, diepte) 20.8 x 15.7 x 1.8 cm.  De binnenmaat van de case (hoogte, lengte, diepte)  is 20.1 x 13.5 x 0.8 cm. Het gewicht is 0.24 kg

atmos x3-17

De Thule Atmos X3 case voor de iPad mini is wat MobileMac betreft de beste hardshell case die je op dit moment kan kopen. Om dit heugelijke feit te vieren mag MobileMac een aantal cases van de Thule Atmos X3 voor de iPad mini weggeven. Daar moet je wel wat voor doen. Stuur ons voor 22 juni 2014 een email met een korte motivatie waarom we jou een Thule Atmos X3 case voor je iPad mini moeten opsturen. De gelukkigen ontvangen op 23 juni voor 12 uur bericht van ons. Geen email ontvangen? De Thule Atmos X3 hardshell case voor de iPad mini is ook te koop vanaf € 54,95