Apple verscheepte in het afgelopen kwartaal 12.5 miljoen iPad mini’s

Dat de iPad mini een absolute hit is horen we al maanden via onze retailkanalen. Sommige retailers verkopen nog nauwelijks de grote 9.7 inch iPad omdat iedereen een iPad mini wil.

Apple geeft geen cijfers over het aantal verkochte iPad mini’s maar anonieme bronnen verklaren tegenover Digitimes dat van de 19.5 miljoen iPads die Apple het afgelopen kwartaal verscheepte er 12.5 miljoen iPad mini’s (64%) waren. Ter vergelijking Google wist sinds de lancering van de Nexus 7 (vorig jaar in de zomer) tot nu toe 4 tot 4,5 miljoen Nexus 7 tablets te verschepen.

Het voelt wat ons betreft een beetje als een “Samsungetje” hard roepen dat je tablet een succes is maar ondertussen blijkt dat onzin te zijn en dat vrijwel niemand hem koopt. Gemiddeld 500.000 Nexus 7 tablets per maand lijkt veel maar tegenover 4 miljoen iPad mini’s per maand is dat aantal natuurlijk peanuts.

Volgens geruchten werkt Apple aan een budget iPad mini om te concurreren met de Nexus 7 en de Amazon Kindle Fire HD. Als je de bovenstaande cijfers ziet ga je, je wel afvragen of dat wel echt nodig is.

nexus7vsipadmini.jpg