iPad mini krijgt tweede helft 2013 een 324 ppi Retina display van 2048×1536 pixels

De iPad mini is nog geen week te koop in Nederland en het eerste gerucht over zijn opvolger is alweer verschenen. De iPad mini kreeg de afgelopen week veel kritiek over het ontbrekende Retina display en ja, je raad het goed zijn opvolger krijgt een Retina display. Volgens het Chinese DoNews zijn Apple’s hardware partners al begonnen met de voorbereidingen voor de massaproductie van de Retina iPad mini.

AU Optronics een van Apple’s leveranciers van de 1024×768 displays voor de huidige iPad mini gaat in de tweede helft van 2013, 7.9-inch Retina displays displays met een resolutie van 2048×1536 pixels produceren met een pixeldichtheid van 324 ppi en dat is vergelijkbaar met het display van de iPhone 5.

Zo’n display had Apple natuurlijk ook wel in de huidige mini willen hebben maar wij horen dat de massaproductie van de 7.9 inch Retina displays nog niet zo eenvoudig is. Daarbij neemt de accuduur ook aanzienlijk af omdat er meer pixels ( dubbele hoeveelheid) moeten worden aangestuurd. Met de huidige hardware zou dat betekenen dat de accu van de iPad mini maar zo’n 5 uur mee zou gaan.

Geruchten over een iPad mini met een Retina display zal je de komende tijd wel vaker tegenkomen. Het is geen verassing want de onlangs gelanceerde mini is leuk maar zou nog leuker zijn met een Retina display. De resolutie die de mini nu heeft is identiek aan de eerste generatie iPad. Dat heeft als voordeel dat alle apps goed werken op de mini maar dat de weergave van tekst toch iets minder is dan je inmiddels gewend bent.