iPad mini heeft geen grote verrassingen onder de motorkap

Morgen zijn de vierde generatie iPad en de iPad mini ook in Nederland te koop. iFixit haalde vanmiddag de iPad mini alvast uit elkaar. Dat leverde niet alleen mooie plaatjes op van de ingewanden van de mini maar het is ook de basis van een handleiding met demontage instructies.

Opvallend is dat het glas van de mini op het display is gelijmd en dat het touchscreen nog steeds werkt als je het glas van het Samsung LCD afhaalt. Als je dus ooit onverhoopt het glas breekt van je mini dan is dat een stuk minder kostbaar om te vervangen. Bij de huidige iPads moet je het volledige LCD of Retina display laten vervangen omdat het één geheel is.

Na het display is het grootste onderdeel in de iPad mini is de lithium-polymeer accu van 3.72 V, 16.5 watt-uur en met een capaciteit van 4440 mAh.

Zoals we gisteren al lieten weten zitten er in de iPad mini 2 luisprekers voor stereo audio en de A5 processor in de mini heeft 512 RAM. De processor zit ook in de vijfde generatie iPod touch. Volgens sommige reviews is de mini net zo snel als de iPad 3 met een A5X processor aan boord. De extra kracht van de A5X is nodig om het Retina display van beeld te voorzien en gaat ten koste van de performance.