Apple Premium Reseller Xando zet prijs op hoofd van iPad mini boefje met Noord Afrikaans uiterlijk

Apple Premium Reseller Xando in Nijmegen heeft bezoek gehad van iemand die vergeten is zijn iPad mini af te rekenen. Tenminste zo noemen ze het zelf. Iets wat helaas dagelijks voorkomt in honderden winkels maar Xando doet iets nieuws en zet een GiftCard van €50 op het hoofd van het boefje met een Noord Afrikaans uiterlijk. Ter illustratie en bewijs van het incident heeft de reseller via Facebook een video online gezet die vermoedelijk is gemaakt met een verborgen Oost Oekraïense bewakingscamera.

Nieuw is ook dat het recht op privacy nu ook geen absoluut recht meer blijkt te zijn als er een iPad mini gestolen is. Xando heeft waarschijnlijk nog nooit gehoord van de richtlijnen van het College Bescherming Persoonsgegevens als het aankomt op privacywetgeving en dat justitie het orgaan is om bij ernstige misdrijven video’s van daders online te zetten.  Het boefje zou nu zelfs een klacht kunnen indienen wegens schending van zijn privacy. Zo zijn in Nederland op dit moment helaas de regels.

Hopelijk kunnen ze bij Xando het boefje nog traceren via de gratis app zoek mijn iPhone/iPad en hopelijk woont hij dan niet in een flat want dan is de app zinloos.

boefje