Apple bestelde componenten voor de productie van 10 miljoen iPad mini’s

Op 3 oktober schreef de Wall Street Journal dat de massaproductie van de iPad mini van start was gegaan, vandaag kregen we via dezelfde krant ook een getal bij het woord massaproductie: 10 miljoen iPad mini’s. Nieuws wat afkomstig is van leveranciers van componenten voor de iPad mini.

Analisten verwachten dat er in de laatste 2 maanden van dit jaar veel vraag zal zijn naar de 5.3 inch Galaxy Note en de 7 inch Kindle van Amazon. De komst van een kleinere iPad is natuurlijk rijkelijk laat maar nodig om het verworven marktaandeel op de tabletmarkt te handhaven.

Apple had in het tweede kwartaal van 2012 wereldwijd 69.6% van de tabletmarkt in handen. ter vergelijking Samsung slechts 9.2%. Amazon en Google verkopen op dit moment WiFi only tablets voor zo’n €250 als Apple de prijs van de iPad mini rond de €300 weet te houden gaat de mini zeker een hit worden volgens analisten.

Deze week verstuurd Apple een uitnodiging naar de media voor een Special iPad mini Event wat vermoedelijk volgende week al zal plaatsvinden.