Als je een kleine tablet wil met een goed display moet je geen iPad mini kopen

DisplayMate heeft een analise gemaakt tussen de kwaliteit van de displays van de Kindle Fire HD van Amazon, de Google Nexus 7 en de iPad mini. Uit het onderzoek blijkt dat de mini ten opzichte van de concurrentie een lagere schermresolutie heeft, minder scherp is, de reflectie van het scherm niet zo best is, het kleuren gamma minder is en de aspect ratio niet optimaal is om HD content op de mini te bekijken.

Apple heeft een traditie om producten te produceren met een zeer goed display, de iPad mini wijkt daar vanaf. Het display is goed maar de displays van Amazon en Google (216 Pixels Per Inch) zijn beter dan de iPad mini (163 Pixels Per Inch). Ook is de hoge reflectie van het display is een minpunt en het kleurbereik is laag. Uit de test blijkt verder dat de accu van de mini slechts 6.1 uur meegaat als de helderheid op 100% staat. De Nexus 7 haalt 9.1 uur en is qua accuduur, display en prijs een stuk beter dan de iPad mini.

De resolutie van de iPad mini is veelbesproken de afgelopen week. Vrijwel iedereen had op zijn minst een Retina Display verwacht met 326 Pixels Per Inch. Zo’n display zou 4 keer het formaat van de iPhone 5 zijn. Dat is qua kosten niet te doen maar ook om op zo’n grote schaal te fabriceren. Vanwege de display resolutie van de applicaties in de App Store is Apple op dit moment ook gebonden aan een resolutie van 1024×768 of 2048×1536 pixels. De iPad mini heeft mede daardoor een display gekregen van 1024×768 met 163 Pixels Per Inch en dat is toch wat aan de lage kant.

We zijn op dit moment ook een iPad mini aan het testen en zien de bovenstaande resolutie problemen vooral met text. Volgend jaar zien we vast een mini die wel voorzien is van een display met een hogere resolutie.

Uit microscopisch onderzoek van Repair Labs bleek eerder deze week dat het display van de mini bijna net zo goed is als het display van de iPad 4 wat voorzien is van een Retina display.