16GB Wi-Fi only iPad mini is populair en witte iPad mini is nauwelijks verkrijgbaar

Met de witte iPad mini is iets vreemds aan de hand. Afgelopen vrijdag hoorden we al via meerdere bronnen dat dit model op vrijdag 2 november moeilijk verkrijgbaar zal zijn maar dat er van de zwarte iPad mini voldoende voorraad is. Uit de Verenigde Staten bereiken ons dezelfde geruchten.

De 16GB Wi-Fi only iPad mini lijkt op dit moment het meest populair. Dat zien we ook in de online Apple Store in de Verenigde Staten waar de zwarte 32 en 64GB iPad mini nog gewoon op 2 november kunnen worden geleverd maar bij het 16GB model van de mini staat een levertijd van twee weken.

Die twee weken levertijd zien we ook in alle Europese online Apple Stores maar daar zijn sinds vrijdag alle Wi-Fi iPad mini’s al vergeven en kunnen ze pas over twee weken worden geleverd. De Wi-Fi + Cellular versies worden pas eind november uitgeleverd.

Het lijkt er dus op dat de eerste batch met zilver kleurige (wit) iPad mini’s al is vergeven en dat het zwarte model net iets minder populair is maar het zou ook goed kunnen dat Apple niet zoveel witte iPad mini’s heeft gemaakt. Als je aanstaande vrijdag 2 november een (witte) iPad mini wil bemachtigen dan moet je voor de deur gaan liggen bij de Apple Store in Amsterdam.