Zien we Apple’s volgende generatie iPhone op 11 juni of pas in oktober?

Dat er op de jaarlijkse Worldwide Developers Conference een preview te zien is van  OS X Mountain Lion en iOS 6 ligt voor de hand maar qua hardware verwachten we rond die tijd ook een geheel nieuwe iPhone. Niet de iPhone 5 maar de nieuwe iPhone. De WWDC-keynote zal volgens een gerucht dit jaar plaatsvinden vanaf 11 juni. Vanaf die datum is het Moscone Center in San Francisco volgeboekt voor een aantal corporate meetings. Één meeting valt op want die duurt van 11 tot en met 15 juni en dat is precies de duur van het WWDC in voorgaande jaren.

Traditioneel is het WWDC, het grootste ontwikkelaarsevenement van Apple altijd aan het begin van juni en afgezien van 2011 zagen we in de voorgaande jaren altijd op de eerste dag van de conferentie een nieuwe iPhone tijdens de traditionele keynote om 19:00 uur.

Naast de hardware ook veel aandacht voor  software releases want dat is de hoofdzaak van de beurs. Of dat dit jaar ook weer zo is blijft nog even onduidelijk want het zou heel goed kunnen dat Apple net als vorig jaar pas in oktober een nieuwe iPhone gaat lanceren.