WWDC 2016 keynote brengt vandaag veel vernieuwing qua software maar geen hardware

Vanavond om 19:00 uur kan je live de keynote van Tim Cook volgen via deze link als je een Mac, iOS device of een Apple TV hebt vanaf versie 2. Wat we gaan zien blijft zoals altijd giswerk maar zoals we al eerder schreven verwachten we geen nieuwe hardware. Wat we wel verwachten is dat Mac OS X een naamsverandering krijgt naar MacOS. Daarnaast nieuwe beta versies van iOS 10, tvOS 2 en watchOS 3. We zijn ook erg benieuwd of we nu eindelijk eens Apple Pay kunnen gaan gebruiken in Nederland en België? Het is al weer bijna twee jaar geleden dat Apple het contactloos betalen via een iPhone introduceerde. Vorige week maakte Apple al bekend dat het de Apple Store gaat uitmelken dus dat is geen nieuws meer. 
wwdc keynote
Er zijn geruchten over Siri in een potje net als Google Home en Amazon Echo maar dat kan Apple ook doen met de Apple TV, een Mac of met iOS Devices dus daar is eigenlijk geen noodzaak voor. Een ander gerucht is dat Apple vandaag een Android versie van iMessage gaat lanceren zodat de kloof tussen Apple en Android-gebruikers gedicht kan worden.

Software ontwikkelaars kunnen vanaf deze week aan de slag met de beta versies van de nieuwe besturingssystemen zoals iOS 10, MacOS 12, watchOS 3, en tvOS 2. Ze kunnen dan 2 maanden knutselen zodat Apple in september weer de bijbehorende hardware kan lanceren. Denk daarbij vooral aan een nieuwe Apple Watch, MacBook Pro en de iPhone 7.

Vannacht om 01:00 uur (Nederlandse tijd) stonden de eerste mensen al in de rij voor het Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco waar de keynote vandaag gehouden zal worden. De keynote is vanaf 19:00 uur via deze link te volgen en dat zal voor Tim Cook ingewikkeld zijn na de afschuwelijke schietpartij afgelopen weekend in Orlando.
apple keynote