Werkt Apple aan een standalone portable point-and-shoot (iSight) Camera?

In de biografie over Steve Jobs van Walter Isaacson staat dat het de wens van Jobs was om in de toekomst de distributie van televisie, boeken (educatief) en fotografie opnieuw uit te vinden. Met de Apple’s iBooks is één wens al vervuld en televisie staat volgens geruchten al volledig in de stijgers maar fotografie is nog niet helemaal uit de verf gekomen. Afgezien van de geweldige camera die in de iPhone zit, de beste camera is de camera die je altijd bij je hebt.

Eerder bleek al dat Jobs contact heeft gehad met de CEO van de Lytro, een innovatieve manier om scherpte te verleggen in een foto die je al hebt gemaakt. uit de biografie blijkt overigens niet hoe ver de interesse van Jobs ging in de technologie van Lytro.

Eerder deze week publiceerde iLounge een nieuwe iPad Buyers Guide, die PDF is bijna verplicht leesvoer voor iPad eigenaren maar er staat ook iets nieuwswaardigs in. In de gids staan twee pagina’s waaruit je zou kunnen opmaken dat Apple werkt aan een camera. Op pagina 152 en 153 staat een passage over een standalone iSight Camera:

” I’ll share more on this topic shortly, but for now, I’ll say that this two-page spread very nearly had a different title. We were tipped that this project is actually happening at Apple right now, but we didn’t feel confident enough in our source to call it a certainty; it’s therefore billed as speculation. Still, there’s enough smoke to make us think there’s a fire”.

Na publicatie van de iPad Buyers Guide verstuurde iLounge eigenaar Jeremy Horwitz de volgende tweet waaruit je kan opmaken dat Apple op dit moment al werkt aan een standalone camera:

So, as briefly noted on Backstage, Apple appears to be working on a standalone camera – the third of three industries Jobs wanted to change.

Naast de iPhone kunnen we dus in de (nabije) toekomst (weer) een standalone point-and-shoot Apple camera verwelkomen. De fotografie wereld kan zijn borst alvast gaan natmaken…. de iCam? We kunnen niet wachten…..

Via: Macrumors