Tim Cook samen met tech CEO’s bij geheime republikeinse bijeenkomst om Donald Trump te stoppen

De top van de de tech industrie heeft afgelopen weekend in het geheim een bijeenkomst gehad op een privé-eiland met republikeinse senatoren, partijfunctionarissen en diverse miljardairs. Het belangrijkste onderwerp wat op die bijeenkomst is besproken is de opkomst van Donald Trump en de beste manier om hem te stoppen. Dit blijk uit een bericht van de Huffington Post.

Bij de bijeenkomst waren Apple CEO Tim Cook, Tesla en SpaceX opperhoofd Elon Musk en Google mede-oprichter Larry Page aanwezig. Het jaarlijkse event op een van de Barrier islands voor de kust van de Amerikaanse staat Georgia is niet toegankelijk voor de pers maar politiek commentator Bill Kristol heeft toch nog wat inside informatie via de aanwezige republikeinen weten lost te peuteren.

Kristol wil niet vertellen wat de inbreng van de tech ceo’s was tijdens de discussie over Trump maar wilde wel kwijt dat Tim Cook een zeer fel debat voerde met senator Tom Cotton uit Arkansas over encryptie van gegevens.

Donald Trump en Apple zijn geen fans van elkaar. Trump riep Apple eerder op om their damn computers and things in de Verenigde staten te laten fabriceren en onlangs riep hij nog op tot een boycot van Apple producten naar aanleiding van de oorlog tussen Apple en de FBI vanwege het ontgrendelen van een iPhone van een terrorist. De oproep bleek weer een van zijn losse flodders want Trump twittert nog steeds via zijn iPhone.

Officieel is het niet bekend of Tim Cook daadwerkelijk aanwezig is geweest bij de meeting, uit vluchtgegevens van aflopen weekend blijkt wel dat er een privé jet van Apple van een luchthaven nabij de Barrier islands is opgestegen en geland in Californië.
1