Speciale iWork versie voor de Tablet (iSlate)

Apple was niet aanwezig op de CES afgelopen week in Las Vegas maar de marketing afdeling van Apple zit niet stil en laat in de opmaat naar de lancering van de Tablet zo nu en dan wat “lekken”. Eerder deze week nog naar Reuters en deze maal wederom naar de New York Times met nieuws over de Tablet.

In een artikel in de New York Times staat dat Apple hard heeft gewerkt aan een multitouch versie van iWork voor de Tablet (iSlate). Wederom een indicatie dat de Tablet niet alleen geschikt is als eReader of een te groot uitgevallen iPhone is. iWork is de Apple “office software” om documenten, spreadsheets en presentaties te maken en is ook compatibel met Microsoft Word, Excel en Powerpoint.

De New York Times heeft gesprekken gehad met meerdere ex-Apple werknemers die gewerkt hebben aan de Tablet. Daaruit blijkt dat de bediening van de Tablet in eerste instantie niet zo eenvoudig is als de iPhone. De geïmplementeerde technologie in de Tablet is gemaakt door FingerWorks. Apple kocht het bedrijf in 2007. De Tablet zal een geheel nieuwe unieke multitouch ervaring opleveren. Drie vingers naar beneden bewegen op het scherm en roteren opent een applicatie. Althans volgens een ex-medewerker van Apple.