Quanta Computer is al druk met de voorbereidingen voor de productie van de Apple Watch 2

De directie van Quanta Computer die in opdracht van Apple o.a. de Apple Watch produceert heeft tijdens een aandeelhoudersvergadering verklapt dat het bedrijf al druk bezig is met de voorbereidingen voor de productie van de Apple Watch 2. Hij voegde daaraan toe dat de performance van de Apple Watch 2 beter zal zijn dan het eerste model en dat de smartwatch markt volgend jaar nog flink zal groeien, Quanta Computer verwacht in 2016 een verdubbeling ten opzichte van dit jaar.

Vervolgens verschenen er in Chinese media een aantal geruchten waaruit je kan opmaken dat de Apple Watch 2 vanaf het tweede kwartaal in 2016 te koop zal zijn. Meest vernieuwend is dat de Apple Watch 2 een FaceTime camera krijgt en dat de ingebouwde accu van het slimme horloge van Apple langer meegaat. Qua vormgeving zal er vrijwel niets veranderen aan het horloge.

Tot nu toe is de smartwatch in Nederland nog niet echt een hit te noemen, de verkoop is in het afgelopen kwartaal, ten opzichte met vorig jaar wel verdubbeld met 12.500 stuks maar het is onbekend hoeveel Apple Watches er in Nederland zijn verkocht.
AAPL watch 2