OS X 10.7 krijgt iOS elementen

Dat Apple aanstaande woensdag OS X 10.7 gaat introduceren is geen nieuws maar dat OS X 10.7 elementen krijgt van het iOS besturingssysteem wat we kennen van de iPhone en de iPad is wel nieuw. Er waren al wel enige tijd speculaties over een light versie van OS X op basis van iOS en de toekomstige Macs zouden ondersteuning krijgen van multitouch.

Volgens het laatste gerucht krijgt OS X 10.7 elementen van iOS en zien we de manier waarop we op een iPhone door pagina’s bladeren (scrollen) terug in OS X 10.7. De blauwe aqua balkjes waarmee je door tekst kan scrollen verdwijnen en worden vervangen door een minimalistische look. Mensen die 10.7 al getest hebben zeggen dat het heel natuurlijk aanvoelt. Opties zoals “pull to refresh” die we o.a. kennen van de Twitter applicaties verschijnen ook in de nieuwe versie van OS X 10.7. De vraag is alleen of het een standaard optie is of dat je deze functie ook kan uitzetten als je liever werkt met de blauwe (vertrouwde) aqua schuif balkjes.

De Spotlight functie krijgt ook een nieuwe functie waardoor je nu snel een gedetailleerde informatie kan zien van een document via een pop-up venster.

Wat OS X 10.7 ons echt allemaal gaat brengen weten we aanstaande woensdag om 19:00 uur.