Ontwerptekening toont design van budget-iPhone

Schematische ontwerptekeningen van nieuwe iPhones lekken wel eens uit en ditmaal gaan de credits naar AppleInsider. Fabrikanten van iPhone hoesjes maken voor toekomstige iPhone modellen mallen om goed passende hoesjes te maken. Deze gegevens krijgen ze onder embargo van Apple maar er zijn ook fabrikanten die de informatie via andere wegen weten te bemachtigen. De afmetingen van de budget-iPhone die Apple in september gaat introduceren zijn in China blijkbaar al bekend. Hieronder een indicatie hoe de budget-iPhone die Apple in september gaat introduceren eruit zal zien. Grote vraag blijft wel of de ontwerptekeningen echt zijn.

budget2

Insiders die bekend zijn met de accessoires industrie zeggen dat ze overtuigd zijn dat de ontwerp documenten legitiem zijn. Qua afmetingen verschilt de budget-iPhone nauwelijks van de iPhone 5. Op de tekeningen zien we ook een 4-inch display, een home-knop die wel afwijkt en een FaceTime camera aan de voorkant. In de blauwdrukken zien we ook de iPhone 5S die vrijwel hetzelfde design krijgt als zijn voorganger de iPhone 5.

1

Aan de onderkant zien we de hoofdtelefoon ingang, microfoon, Lightning connector en speakers. De budget-iPhone is iets breder en hoger dan de iPhone 5 en 0.8 millimeter dikker. Wat ook opvalt is dat we afgeronde hoeken zien wat doet denken aan het design van de iPhone 3GS of nog meer aan Apple’s iPod classic. Het design lijk ook erg op de foto van de behuizing van de budget-iPhone die eerder dit jaar opdook.

2

Aan de achterkant zien we de iSight camera, microfoon en de LED flitser. Om de iPhone light zien we ook een rand. Het is onduidelijk waar die voor dient. Het kan een bumper zijn of een goedkope oplossing voor een unibody frame. De budget-iPhone of de “iPhone Lite” heeft qua vormgeving een herkenbaar design en is vergelijkbaar met voorgaande iPhone modellen en natuurlijk met de onderstaande foto die we je vorige al lieten zien.

budget iPhone