Nieuwe GF2 touchscreen technologie maakt de 7.85 inch iPad mini ultradun en zeer licht

De iPad mini die Apple volgens geruchten in oktober gaat introduceren is de dunste iPad ooit. Naast hergebruik van oude technologie zal de iPad mini worden voorzien van een ongelofelijk dun design. Apple maakt als eerste bedrijf ter wereld gebruik van de nieuwe “GF Ditto” of GF2 touchscreen technologie voor massaproductie van de iPad mini volgens analist Ming-Chi Kuo van KGI securities.

De nieuwe GF2 technologie is een verbetering ten opzichte van de G/G touch structuur die men nu gebruikt in de derde generatie iPad. De nieuwe GF2 techniek zorgt ervoor dat de iPad mini aanzienlijk dunner en lichter zal zijn ten opzichte van vergelijkbare tablets. Kuo verwacht dat de dikte van het touchscreen van de iPad mini minder is dan 2.2mm en inclusief het moederbord (printed circuit board) slechts 4.2 mm dik zal zijn.

Apple’s innovatie om steeds dunnere en lichtere producten te maken heeft nogal wat haken en ogen. Een ultradunne iPad mini heeft minder kans om heelhuids een val test te doorstaan. De nieuwe uitdagingen in het design zorgen soms ook voor vertragingen en daarom zien we de iPad mini pas in oktober volgens Kuo.