Massaproductie van de iWatch start mogelijk pas in november

Tot nu toe waren er geruchten dat Apple de iWatch in de herfst zou gaan lanceren maar KGI Securities analist Ming Chi Kuo heeft iets anders vernomen. Aangezien Kuo regelmatig informatie heeft weten te vergaren die klopt verwijzen we op dit moment de andere release geruchten even naar het land der fabelen.

Eerst zou de productie van de iWatch deze maand aanvangen met een release in september maar Kuo denkt dat de productie pas in november begint. Dat zou best wel eens juist kunnen zijn want er is ook nog geen één onderdeel gelekt van de iWatch.

Het ontwikkelen van de hardware en de software blijkt toch lastiger te zijn dan Apple dacht. De iWatch maakt gebruik van een hoop nieuwe technologie zoals het flexibele AMOLED display met saffierglas en de iWatch moet ook nog eens redelijk waterproof worden gemaakt. Het herschrijven van iOS for iWatch bleek volgens Kuo ook nog een flinke uitdaging te zijn.

De lancering van de iWatch zou eerst tijdens een Special Event in oktober plaatsvinden, onlangs voegde Apple aan het iWatch team nog mensen toe die ook aan de Nike FuelBand hebben gewerkt en TAG Heuer’s sales director is inmiddels ook weggekocht. Het is op dit moment volstrekt onduidelijk hoe de iWatch eruit gaat zien. Volgens een gerucht gaat Apple meerdere versies van de iWatch lanceren waarvan één met een 2.5-inch display. Top atleten zijn inmiddels een prototype van de iWatch aan het testen. In de iWatch zitten tenminste 10 sensoren die je gezondheid kunnen monitoren.

Het lijkt ons sterk op dat Apple de lancering van de iWatch en de start van de verkoop gaat uitstellen. Een start van de massaproductie in november zou betekenen dat de iWatch pas vanaf volgend jaar verkrijgbaar is. Daarbij valt black friday dit jaar op 28 november en dat is ook de datum waarop fabrikanten in de Verenigde Staten hun spullen in de winkel moeten hebben liggen.

iWatch