MacBook Air krijgt in juni een Sandy Bridge processor en Thunderbolt aansluiting

Dat de nieuwe MacBook Air een succes is bleek eerder deze week nog uit de kwartaalcijfers die Apple presenteerde. Om het succes van de MacBook Air nog een extra zetje in de rug te geven en de concurrentie een stap voor te blijven gaat Apple vanaf volgende maand nieuwe MacBook Airs produceren.

3 maanden na de introductie bleek dat Apple al 1 miljoen stuks van de nieuwe 11.6 en 13.3-inch MacBook Airs wist te verkopen en het was een van de meest succesvolle Mac product lanceringen ooit. In het eerste kwartaal van 2011 zakte de verkoop in met 51% en de introductie van de nieuwe MacBook Pro’s hebben de verkoop van de Airs ook geen goed gedaan volgens analist Ming-Chi Kuo van Concord Securities.

Volgens Kuo zal dat niet lang meer duren want Apple gaat de MacBook Airs updaten en ze worden voorzien van Intel’s Sandy Bridge processor met een geïntegreerde grafische videokaart van Intel en ze worden voorzien van een Thunderbolt aansluiting, de nieuwe, revolutionaire I/O-technologie met ondersteuning voor hogeresolutiedisplays en geavanceerde data-apparatuur via één compacte poort.

De massaproductie start in mei en de verwachting is dat de nieuwe MacBook Airs vanaf juni te koop zijn.