Je hoeft voor de Apple Watch niet meer in de rij te staan

Angela Ahrendts is zo’n beetje de stiefmoeder van de Apple Watch. Ze zet alles op alles om het slimme horloge van Apple zo goed mogelijk in de markt te zetten. We zagen de Apple Watch ruim voordat hij te koop is al opduiken in glossy’s en onlangs nog in de Amerikaanse versie van the Voice. Product placement op zijn Burberry’s want dat was Ahrendts vorige werkgever. Ze maakte vandaag ook bekend dat de lange wachtrijen voor de Apple Stores niet meer van deze tijd zijn. Als klanten een Apple Watch willen moeten ze online reserveren om hem vervolgens op te halen in een Apple Store.

Ahrendts is naast stiefmoeder van de Apple Watch ook opperhoofd van de virtuele en echte Apple Store en wil met haar nieuwe motto get in line online een nieuw tijdperk beginnen zonder al die wachtende mensen voor de deur:

The days of waiting in line and crossing fingers for a product are over for our customers. The Apple Store app and our online store make it much easier to purchase Apple Watch and the new MacBook. Customers will know exactly when and where their product arrives. This is a significant change in mindset, and we need your help to make it happen. Tell your customers we have more availability online, and show them how easy it is to order. You’ll make their day.”

Online reserveer je een product en je ontvangt van Apple een uitnodiging als het product op voorraad is. Dat is met de Apple Watch al het geval en daarbij mag je rond de lancering ook maar 1 exemplaar per persoon bestellen. Voorlopig valt er hier nog helemaal niets te bestellen want het is nog steeds onduidelijk wanneer de Apple Watch in Nederland te koop is.

mm AAPL 020 2