iPhone 7 Plus premium editie krijgt een dubbele camera

De doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo van KGI securities heeft vernomen dat de iPhone 7 Plus of een premium versie van het toestel een dubbele camera krijgt op de achterzijde. De dubbele lens werkt samen met de LinX technologie die Apple vorig jaar heeft opgekocht.

Door gebruik te maken van twee lenzen is het mogelijk om meer informatie te meten voor het maken van een foto. Het komt de kwaliteit van de foto’s ten goede en brengt ook de mogelijkheid om optisch 2 tot 3 maal in te zoomen.

Het is volgens de bronnen van Kuo nog niet duidelijk of alle iPhone 7 Plus toestellen voorzien worden van een dubbele camera. Mogelijk komt er alleen een premium versie van de iPhone 7 Plus met een dubbele camera. Duidelijk is in ieder geval wel dat de 4.7-inch iPhone 7 geen dubbele camera krijgt.

Sony gaat de beeldsensor leveren voor de iPhone 7 (Plus). De sensor heeft een extreme groothoek en is in combinatie met het opgekochte algoritme van LinX ook in staat om optisch 2 tot 3 maal in te zoomen.

De onderstaande foto is een mockup van het dubbele camera systeem, net zoals dit gerucht blijft het voorlopig onduidelijk of Apple daadwerkelijk gebruik gaat maken van deze nieuwe techniek om betere foto’s te maken. We gaan er vanuit dat Apple de camera van de iPhone 7 (Plus) weer in de behuizing van het toestel weet te plaatsen en de opening om de extra informatie te meten subtiel wegwerkt.
dubbele camera