iPad mini met 7.85-inch display is nog steeds vanaf oktober te koop volgens Bloomberg

Bij gebrek aan echt Apple nieuws is persbureau Bloomberg ook maar begonnen met het recyclen van Apple geruchten. In juli verscheen namelijk ook al het gerucht via Bloomberg dat Apple in oktober een iPad mini gaat lanceren met een display formaat tussen de 7 en 8 inch. Vandaag weet het persbureau wederom te melden dat de iPad mini met een 7.85 inch display vanaf oktober 2012 te koop zal zijn.

Nieuw is wel dat AU Optronics en LG Display verantwoordelijk zijn voor de productie van het display van de iPad mini. TPK Holding en Yeh Cheng Technology, een onderdeel van Foxconn zijn verantwoordelijk voor de coating van het display. De verwachting is niet dat de iPad mini een Retina display krijgt.

Apple verkocht in het tweede kwartaal van 2012 zo’n 17 miljoen iPads en had daarmee in diezelfde periode wereldwijd een marktaandeel van 70% in handen. De komst van een kleinere goedkope iPad mini zal het marktaandeel alleen maar versterken en is ook hard nodig door de komst van nieuwe goedkope (kleine) tablets van onder andere Amazon, Sony, Microsoft en Google.