Huawei komt zes maanden eerder dan Apple al met smartphone met dubbele camera op de markt

Al geruime tijd zijn er geruchten dat Apple de iPhone 7 Plus gaat voorzien van een dubbele camera. Foto’s van die module zijn al een paar keer uitgelekt. Gisteren was de introductie van de Huawei P9 en de P9 Plus. Android smartphones die al zijn voorzien van een dubbele camera.
cam
Volgens de specificaties zijn de Chinese smartphones voorzien van een dubbele 12-megapixelcamera met een Leica lens. Leica is niet meer het Leica van vroeger en verkoopt al jaren haar naam aan fabrikanten die de naam Leica graag op plastic lenzen willen zetten. Optisch maakt het niet uit of iets goed is als het maar geld oplevert. Dat is vermoedelijk ook het geval met de lens in de Huawei P9 smartphones. Ze presteren volgens de fabrikant goed bij slecht licht met een diafragma van f/2.2 en focus gaat via een laser module die zeer precies de afstand weet te meten.

Door de dubbele camera is de P9 smartphone van Huawei in staat om 300% meer licht te meten en daardoor een beter contrast te produceren in de foto. De lens is in staat om een goede scherptediepte te registreren van de voor- en achtergrond. Huawei noemt het Leica-kwaliteit bokeh.

De dubbele camera van Huawei geeft alvast een indicatie wat je later dit jaar van Apple kan verwachten in de iPhone 7 Plus. Apple gaat volgens geruchten gebruik maken van een dubbele lens en de LinX technologie die Apple vorig jaar heeft opgekocht. Sony gaat de beeldsensor leveren voor de iPhone 7 Plus. De sensor heeft een extreme groothoek en is in combinatie met het opgekochte algoritme van LinX ook in staat om optisch 2 tot 3 maal in te zoomen.