Het Witte Huis is not amused omdat Samsung Obama heeft misbruikt als reclame-object

Eerder deze week zagen we dat Boston Red Sox slagman David Ortiz een “selfie” publiceerde met President Barack Obama. Vrij onschuldig maar vlak daarna ging Samsung de foto ineens massaal promoten door er bij te vermelden dat de foto genomen was met een  Samsung smartphone. Een woordvoerder van het Witte Huis vroeg daarop aan Samsung om te stoppen met het verspreiden van de foto via twitter en dreigde met advocaten:

“Without getting into counsel’s discussions, I can tell you that as a rule, the White House objects to attempts to use the president’s likeness for commercial purposes, and we certainly object in this case,” he said.

Volgens Ortiz was er geen deal met Samsung om Obama te misbruiken als reclame middel voor Samsung smartphones. Het doet ons wel denken aan de “spontane” selfie van Ellen Degeneres tijdens de Oscar-uitreiking. Dat was ook een reclame stunt van Samsung want Degeneres gebruikt in het dagelijks leven gewoon een iPhone. Het valt natuurlijk ook niet op dat David Ortiz de dag voor zijn bezoek aan Obama een sponsordeal tekende met Samsung.

samsungie