Greenwheels deelauto van Apple is bij introductie in 2020 geen zelfrijdende auto

Dat Apple een elektrische auto aan het ontwerpen is weet inmiddels iedereen maar het is inmiddels geen hobby project meer en krijgt steeds meer vorm door de stroom geruchten over de auto. Het plan is om in 2019 of 2020 een Apple auto te produceren. Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung zal de Apple auto in eerste instantie alleen te huur zijn in de vorm van een deelauto zoals we dat nu ook van Greenwheels kennen.

Deze week lekte ook uit dat de auto van Apple in eerste instantie niet zelf zal kunnen rijden. Daar is het nu nog te vroeg voor. Het Oostenrijkse Magna Steyr gaat volgens geruchten de auto van Apple produceren. Het bedrijf heeft ervaring met de productie van de Mini en de BMW X3. Het bedrijf is in staat om honderdduizenden auto’s per jaar produceren. Dat is niet genoeg voor de verwachte vraag en daarom kiest Apple in eerste instantie voor een deelauto.

Apple heeft een geheim lab opgericht in Berlijn waar tientallen ingenieurs werken aan Project Titan zoals de Apple Car op de werkvloer heet. Apple neemt ook steeds meer mensen in dienst die afkomstig zijn van gerenommeerde automerken zoals BMW, Mercedes en Tesla.

Vandaag bleek ook dat BMW en Daimler niet met Apple willen samenwerken vanwege de Cloudopslag van de data van de Apple auto. De Duitsers willen daar niet aan omdat ze opslag in de cloud onveilig vinden.
Apple Car
Apple Car concept van ontwerper Aristomenis Tsirbas