GoPro HERO 5 is nog niet goed genoeg en komt pas in oktober

Volgens informatie die wij hebben ontvangen heeft GoPro de release van de GoPro Hero 5 action camera uitgesteld tot oktober 2016. GoPro wil meer features en functionaliteit toevoegen aan de camera en heeft daar nog meer tijd voor nodig. Het is de tweede keer dat GoPro de release van de HERO 5 moet uitstellen. De huidige action camera’s van GoPro komen uit september 2014 en zijn inmiddels wel aan een update toe.

GoPro maakte onlangs ook een grote fout door de GoPro Session voor veel te veel geld te verkopen. Early adopters kochten hem voor €419 terwijl hij dit weekend inmiddels bij de MediaMarkt vanwege een BTW-actie te koop is voor slechts € 180. Voor dat geld kunnen wij hem zeker aanraden maar handig was die introductie niet.

Volgens insiders heeft GoPro door de introductie van de Session veel problemen. Aandeelhouders zijn boos en CEO Nick Woodman moet inmiddels ook publiekelijk erkennen dat hij een beetje dom is geweest.

Zo’n Session achtige introductie wil GoPro voorkomen en de release van de GoPro HERO5 moet weer iets bijzonders worden. Waarom dat na de zomer moet snappen we niet helemaal maar GoPro heeft ook nog een troef in handen met de release van een eigen drone. Wanneer we die gaan zien is ook nog onduidelijk. Inmiddels verschijnen ook de eerste mockups van de GoPro HERO5 online maar als onze bronnen juist zijn gaat het nog wel even duren voordat we het eindresultaat zien.
GoPro Hero 5 mockupOndertussen zien we wel foto’s voorbij komen die vermoedelijk zijn gemaakt met een prototype van de GoPro HERO 5, dat geeft nog een beetje hoop dat we de allernieuwste action camera van GoPro misschien nog voor deze zomer zien verschijnen.

abe