GoPro haalt budgetmodellen van de markt en gaat verder met de Hero 4 Black, Silver en Session

GoPro heeft de financiële resultaten over 2015 en daarmee ook over het vierde kwartaal van vorig jaar bekend gemaakt. De inkomsten in het laatste kwartaal waren $436.6 miljoen en dat is ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014 zo’n 31% minder. Geen verassing want een deel heeft met het geklungel rondom de lancering van de GoPro Session te maken.

In een gesprek met aandeelhouders beloofd CEO Nick Woodman van GoPro beterschap en kondigde aan dat het bedrijf binnenkort geautomatiseerde editing software gaat uitbrengen. Vermoedelijk zoals we dat nu ook al kennen van de TomTom Bandit software. Niet meer in ingewikkelde menu’s duiken maar gewoon snel de highlights van de dag achter elkaar plakken met daaronder een flitsend muziekje. De software komt in maart beschikbaar en krijgt de titel GoPro for Desktop.

Woodman liet ook weten dat hij de goedkope GoPro’s (Hero+ LCD, Hero+ en de standaard HERO) vanaf april van de markt gaat halen. Er zijn vanaf dan nog maar 3 GoPro action camera’s te koop. De Hero 4 Black, Hero 4 Silver en de Hero 4 Session.
GoPro line up
De GoPro HERO 5 komt dit jaar maar Woodman noemde nog geen release datum. Volgens geruchten gaat alle energie nu naar de release van de GoPro Karma drone. Die drone komt in de eerste helft van dit jaar op de markt. Daarnaast gaat het bedrijf deze zomer ook een 360-graden GoPro lanceren.
GoPro Hero 5 mockup