Batterij in Apple Watch is na 2,5 uur continue gebruik al leeg door Retina display en S1 chip

We hoorden al eerder geruchten dat de batterij in Apple’s slimme horloge ten opzichte van de techniek wat achterbleef maar nu is het hoge woord eruit, de Apple Watch gaat 2,5 uur mee als je hem veel gebruikt. Als je het horloge slechts gebruikt voor fitness tracking dan duurt het 4 uur voordat het horloge weer aan de lader. Vreemd is dat niet omdat het horloge is voorzien van een 60-FPS Retina display en een S1 chip die vergelijkbaar is met een A5 processor die je aantreft in de iPhone 4s en de iPad 2.

Apple CEO Tim Cook gaf tijdens zijn keynote vorig jaar al aan dat het horloge dagelijks opgeladen moet worden. Vandaag verscheen er inside informatie waaruit blijkt dat de batterij van de Apple Watch na 2.5 uur “spelletjes spelen” leeg is. Als je continue standaard applicaties gebruikt gaat het horloge 3.5 uur mee. De pre-bundled fitness tracking software gaat 4 uur mee.

Als je de Apple Watch veel gebruikt moet je hem dus meerdere malen per dag opladen. Aan de andere kant ligt het niet voor de hand dat iemand uren spelletjes op zijn Apple Watch gaat spelen. Daar heb je natuurlijk een iPhone of iPad voor. Als je de Apple Watch niet gebuikt gaat hij in slaap-mode en bespaar je energie en is het heel goed mogelijk dat je bij normaal gebruik wel het eind van de dag haalt. In maart komen de officiële cijfers, dit zijn nog steeds geruchten.
Apple Watch