AutoCAD-tekeningen tonen derde generatie iPhone 6 met toch nog iets nieuws

Over zo’n drie maanden gaat Apple de volgende generatie iPhone lanceren. Wij noemen het toestel voorlopig de derde generatie iPhone 6 maar andere websites houden nog steeds de namen iPhone 7 en iPhone 7 Plus aan. Niet alleen Apple is druk met de productie van het nieuwe toestel maar ook fabrikanten van accessoires zijn al bezig met de voorbereidingen. De afbeeldingen zijn vermoedelijk afkomstig van een leverancier van accessoires die deze AutoCAD-tekeningen nodig heeft voor de productie van hoesjes. Het design van de tekeningen komt overeen met al eerder uitgelekte gegevens.
1
Voordat je denkt dat het meer van hetzelfde is van wat we je al eerder lieten zien eerst even de technische specs van de afbeeldingen. Links zie je de volgens de Chinezen de iPhone 7 Plus met een uitsparing voor een dubbele camera en rechts de iPhone 7. Qua vormgeving lijkt de achterkant allemaal erg veel op de huidige iPhone 6s alleen zijn de streepjes voor de antenne naar boven en naar beneden verplaatst en zijn de uitsparingen voor de camera’s anders.
2
Aan de onderkant van het toestel is de hoofdtelefoon aansluiting verdwenen en we zien links en rechts gaatjes voor de speakers met in het midden een uitsparing voor de Lightning connector. Aan de zijkant zien we nog steeds het vertrouwde gaatje voor de nanosim met daarboven het gat voor de aan/uitknop.
3
Toch tonen de CAD afbeeldingen iets wat we nog niet eerder hebben gezien. 5 gaatjes van de rechter speaker op de bovenstaande CAD afbeelding zijn gesloten? De eerste is wel open en zou kunnen dienen als uitsparing voor een microfoon. Waarom de 5 gaatjes dicht zijn is nog niet duidelijk.
renders
De uitgelekte CAD tekeningen uit China zijn in ieder geval consistent met de bovenstaande afbeelding die inmiddels ook al weer maanden oud is. Ondertussen verscheen er nog een bericht dat Apple de dubbele lens voor de iPhone 7 Plus zou hebben geannuleerd. De dubbele camera zou niet aan de extreem strenge normen van Apple voldoen en zou op het laatste moment zijn geannuleerd. Of dat zo is weten we pas in september en dan is het natuurlijk sneu dat er fabrikanten zijn die containers vol met hoesjes hebben voor een iPhone met een dubbele camera die er uiteindelijk toch maar één heeft…. of niet…