Apple leveranciers hebben nog miljoenen (veel te dure) iPhone 5C toestellen op voorraad

Digitimes heeft goede bronnen bij leveranciers van onderdelen in Azië die Apple gebruikt voor de productie van o.a. de iPhone 5C. Digitimes weet te melden dat de productie van de iPhone 5C al sinds eind vorig jaar vrijwel stil ligt. Leveranciers, telecomproviders en winkels zitten inmiddels met een voorraad van 3 miljoen onverkochte exemplaren.

Het is vermoedelijk de erfenis van het gerucht dat Apple een budget iPhone zou gaan lanceren. In het geruchtencircuit ging men er vanuit dat de goedkope plastic budget iPhone van Apple miniaal $250 zou gaan kosten en maximaal $450. Uiteindelijk bleek de budget iPhone 5C slechts €100 goedkoper dan de iPhone 5S zodat veel consumenten toch kiezen voor de iets duurdere optie met meer mogelijkheden.

€600 voor een iPhone 5 met een plastic achterkantje is te duur maar Apple gaat deze historische blunder niet corrigeren. Cook liet eerder weten dat het nooit Apple’s intentie is geweest om een goedkope iPhone te produceren. Probleem is alleen dat consumenten vorig jaar maanden zijn gehersenspoeld door de media over de “low-cost” iPhone van Apple. Ander nadeel is dat de iPhone 5C ook oude wijn in nieuwe zakken is omdat Apple eigenlijk alleen de vormgeving van de iPhone 5 iets heeft aangepast.

Onlangs bleek nog dat de iPhone 5C zeer populair is onder (hippe) vrouwen, die zijn blijkbaar in de minderheid want er liggen volgens het Digitimes gerucht nog miljoenen iPhone 5C toestellen in pakhuizen te wachten op een hippe eigenaar.

iPhone5C