Apple is het Moscone West Center in San Francisco al aan het aankleden

Volgende week maandag 6 juni om 19:00 uur gaat Steve Jobs een keynote geven in het Moscone West Center in San Francisco. Dat is ook de start van het jaarlijkse WWDC wat dit jaar tot en met vrijdag 10 juni zal worden gehouden. Maandag krijgen we in ieder geval Mac OS X Lion, iOS 5 en de iCloud service te zien en wij hopen nog steeds op de onderstaande iPhone 4S.

Op Twitter en op andere blogs blijft de hoop bestaan dat Steve Jobs toch nog een vijfde generatie iPhone gaat lanceren. Het is nog steeds heel goed mogelijk dat Apple toch een iPhone 4S gaat introduceren, een minimale update van de huidige iPhone 4 met een A5 processor en een 8-megapixel camera. Die iPhone 4S kan de eerste 2 maanden prima functioneren met de huidige iOS 4.3.3 firmware zodat je in september gewoon kan updaten naar iOS 5.

Gezien het stijgende marktaandeel van Android ook niet onverstandig en nog belangrijker, in de Verenigde Staten lopen miljoenen contracten af van iPhone eigenaren die gebruik maken van het AT&T netwerk en het is maar de vraag of die mensen kiezen voor een iPhone 4 van een jaar oud als er geen vijfde generatie iPhone beschikbaar is. Een ander jaarlijks terugkerend probleem is ook dat Apple na de lancering van een nieuwe iPhone nauwelijks aan de vraag kan voldoen. Een lancering in september betekent voor veel mensen dat zij pas op zijn vroegst in november in het bezit kunnen komen van de vijfde generatie iPhone.

Apple is inmiddels begonnen met het aankleden van het Moscone West Center in San Francisco en Steve Jobs is vast zijn keynote al aan het oefenen, de vraag blijft of hij dat met of zonder een volgende generatie iPhone aan het doen is?