Apple gaat de keynote presentatie van 15 maart mogelijk een week later houden vanwege de oorlog met de FBI

De verwarring in het geruchtencircuit is steeds groter aan het worden. Eerst zou het Apple Event met de introductie van een nieuwe 4-inch iPhone en een kleinere versie van de iPad Pro op 15 maart plaatsvinden maar die datum is inmiddels volgens insiders verschoven naar 22 maart.

Apple medewerkers hebben de opdracht gekregen om de dagen rond 22 maart vrij te houden vanwege het event. Eerder zou het media event volgens een gerucht plaatsvinden op 15 maart. De verkoop van de nieuwe iPhone, iPad Pro en de nieuwe horlogebandjes voor de Apple Watch zou vanaf 18 maart starten. Als de informatie klopt zal die verkoopdatum vermoedelijk vershuiven naar 25 maart.

Toeval of niet maar 22 maart is ook de datum dat de federale rechtbank een zitting gaat houden over het conflict tussen Apple en de FBI over het ontgrendelen van een iPhone van een terrorist. Het is heel goed mogelijk dat deze zitting op dit moment alle beschikbare tijd van Tim Cook opslokt zodat hij genoodzaakt is om de keynote een week op te schuiven.

Het lijkt ons dan weer onwaarschijnlijk dat Apple het media event op dezelfde dag gaat plannen. De FBI vs Apple zaak heeft zo’n gigantische media aandacht gekregen zodat het de aankondiging van nieuwe Apple hardware op een media event ruimschoots zal overstijgen. Voor de goede orde: zolang er nog geen officiële uitnodiging is verschenen vanuit Cupertino voor het media event is alles mogelijk en geruchten zijn maar geruchten….
keynote Tim Cook