Zweedse zangeres Elliphant is in een klap wereldberoemd door Apple iPad commercial

Vlak voor de 57ste editie van de Grammy Awards heeft Apple een iPad commercial online gezet waar de Zweedse zangeres en rapper Elliphant, Gaslamp Killer een producer uit Los Angeles en de Engelse DJ Riton een hoofdrol in spelen.

De iPad commercial heeft als titel “Change” en dat staat in dit geval op de manier hoe je met een iPad muziek kan maken. Je ziet hoe de drie musici met behulp van iPads een remix maken van Elliphant’s nummer “All Or Nothing.” Ze gebruiken de iPad niet alleen voor het componeren, produceren en opnemen van het nummer maar ze gebruiken de iPad ook tijdens een live sessie. De commercial is te zien tijdens de pauze van de Grammy Awards en Apple heeft daar tenminste 2 miljoen dollar voor moeten betalen. Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat.

Elliphant die in het dagelijks leven gewoon Ellinor Olovsdotter heet bracht vorig jaar haar eerste ep “One More” uit met dansbare electrobeats met een knipoog naar de  jaren tachtig. De videoclip met het nummer One More van de EP van Elliphant met MØ kan je hier zien.