Wozniak zegt dat Apple achter loopt met de iPhone en dat Samsung geweldige producten maakt

Apple’s mede-oprichter Steve Wozniak liet deze week aan de Duitse media weten dat wat hem betreft Apple op dit moment niet langer marktleider is als het aankomt op de mogelijkheden van de iPhone.

Sinds de lancering van de iPhone 4S loopt Apple qua innovatie en met nieuwe mogelijkheden behoorlijk achter op de concurrentie. Wozniak deelt die mening ook en laat weten dat Apple achter loopt en dat Samsung geweldige hardware kopieert maakt:

“Currently we are in my opinion… somewhat behind. Others have caught up. Samsung is a great competitor. But precisely because they are currently making great products.”

Wozniak specificeerde niet op welk vlak Apple achter loopt maar zijn afkeuring en de Samsung promotie zal vandaag wel wat afgunst opbrengen. Woz liet verder weten dat er onder Jobs excellente Apple producten op de markt verschenen en dat er goede managers  op Apple zijn gezet die kennis hebben van het verleden van Apple. Of de briljante ideeën van Jobs inmiddels aan het opdrogen zijn weet Wozniak niet.

“The untimely death of Steve was bad on many levels. Steve embodied the Apple brand, standing for excellent products. Unfortunately, it’s still too early to assess how Apple will develop and grow once all the ideas in the current pipeline run dry”.

Het volledige interview Met Wozniak kan je hier lezen en hij zegt wel vaker vreemde dingen maar in dit geval moeten we hem toch wel gelijk geven. Als Apple deze zomer een iPhone 5S gaat lanceren die iets sneller is dan de huidige iPhone 5 en met meer geheugen dan zal niemand daar echt opgewonden van raken. Consumenten willen vooral nieuwe mogelijkheden en een iPhone met een groter display vrezen wij.

woz