Uitgeverij Spectrum gaat Nederlandse vertaling biografie Steve Jobs verkopen

Uitgeverij Unieboek Het Spectrum heeft de rechten verworven om de biografie van Steve Jobs geschreven door Walter Isaacson te vertalen en te publiceren op 21 november 2011. De biografie is geschreven met Jobs’ volledige medewerking. De auteur van het boek heeft over een periode van twee jaar meer dan veertig gesprekken met Jobs gevoerd. Daarnaast sprak Isaacson met meer dan honderd vrienden, familieleden, vijanden, concurrenten en collega’s zodat er een goede weergave is gemaakt van het leven en de intense persoonlijkheid van Jobs.

Jobs spreekt openhartig, soms zelfs hard, over mensen met wie hij heeft gewerkt en tegen wie hij heeft gestreden. En zijn vrienden, vijanden en collega’s geven net zozeer een oprecht beeld van zijn hartstochten, angsten, perfectionisme, verlangens, artisticiteit, streken en zijn obsessie met gezag, die zijn benadering van het bedrijfsleven en de innovatieve producten die daar het gevolg van waren, vormgaven. Jobs kon de mensen om hem heen tot grote woede en wanhoop brengen. Zijn persoonlijkheid en zijn producten hangen echter nauw met elkaar samen, net als Apples hardware en software, als onderdelen van een geïntegreerd systeem. Zijn verhaal is dus zowel inspiratiebron als waarschuwing en staat vol lessen over innovatie, karakter, leiderschap en waarden.

Walter Isaacson schreef op verzoek van Steve Jobs deze biografie. Isaacson, CEO van het Aspen Institute en voorheen chairman van CNN en hoofdredacteur van Time Magazine, schreef eerder bejubelde biografieën van Albert Einstein, Benjamin Franklin en Henry Kissinger.

De exclusieve biografie is vanaf 21 november te koop voor € 25 ISBN: 978 90 0030 272 7

De Nederlandse editie kan je via deze link reserveren en via deze link bestel je nu al de Engelse hardcover voor € 28,99 Voordeel van de Nederlandse vertaling is dat die een dag eerder beschikbaar is dan de Engelstalige biografie: