Tim Cook vanaf 11:10 uur live te volgen op het Startup Fest Europe via Flash (ja echt!) livestream RTL Nieuws

Gisteren kwam Apple CEO Tim Cook aan in Amsterdam en bezocht daar onder andere het Anne Frank Huis. Vandaag is hij samen met een aantal top CEO’s zoals Eric Schmidt van Google en Travis Kalanick van Uber te gast op het Startup Fest Europe in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Een kaartje kost iets meer dan €1200 maar RTL gaat vanaf 11:00 uur hier een livestream verzorgen en rond 11:10 uur staat Tim Cook al op het podium. Enig minpuntje is dat RTL Nieuws nog steeds flash gebruikt in plaats van HTML5 zodat er niets op zit dan Flash te installeren of live te kijken via RTL Z.
z
RTL Z is de hele week aanwezig op het Startup Fest Europe met een eigen studio op locatie en aangepaste programmering. Online en op televisie zijn onder anderen topmannen Tim Cook (11:10 uur) van Apple, Eric Schmidt (13:45 uur) van Alphabet (Google) en Travis Kalanick (14:40 uur) van Uber en Nathan Blecharczyk (16:00 uur) van Airbnb live zien. Het programma voor vandaag en voor de rest van de week kan je hier zien.
flash

Steve Jobs was fel tegen ondersteuning van Flash op de iPhone, iPad en de Mac vanwege technische redenen. Jobs vergeleek Flash met de floppy drive omdat je het niet meer nodig hebt. Apple stopte in 2010 met het standaard installeren van de Adobe Flash plugin op MacBook Airs vanwege performance problemen. De accu van de MacBook Air ging met Flash plugin nog maar 4 uur mee in plaats van 6 uur. Daarnaast zorgt de Adobe Flash plugin al jaren voor ernstige veiligheidslekken. Om de haverklap verschijnen er critical updates van Adobe om de gaten in Adobe Flash te dichten.