Belastingdienst gaat iPads gebruiken en Apple werkt aan ongelooflijke nieuwe producten

Na de presentatie van de kwartaalcijfers was er ook de traditionele Conference Call waar Tim Cook en CFO Oppenheimer reageerden op vragen van aandeelhouders. Cook is blij met de cijfers en benadrukte dat Apple inmiddels 500 miljoen iOS devices heeft verkocht. Letterlijk meer dan 10 per seconde in het afgelopen kwartaal.

De iPad mini is een hit en Cook liet weten dat Apple niet aan de vraag kon voldoen. CFO Oppenheimer wist te melden dat de “tax authority” in Nederland ook gebruik gaat maken van iPads. Dat hij dit expliciet noemt tijdens de Conference Call is bijzonder want dan zal het vast niet om een kleine order gaan. De Belastingdienst heeft 30.000 werknemers die verantwoordelijk zijn voor verschillende taken. Naast het heffen en innen van belastingen en premies verwerkt de Belastingdienst jaarlijks aangiften van 6 miljoen particulieren en 1,1 miljoen ondernemers.

Naast de Nederlandse fiscus bestelde ook de Zweedse lokale overheden onlangs 10.000 iPads en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Zoals we gisteren al schreven daalde de Mac verkoop omdat o.a. de iMac nauwelijks te koop was. De daling in het afgelopen kwartaal was 16%.

Volgens Cook is de iPhone met Retina display het antwoord van Apple op een groter display. Cook noemt het Retina display het beste wat er op de markt te koop is en de concurentie kan nog steeds niet aan de kwaliteit tippen. Het display van de iPhone 5 is volgens Cook het juiste formaat omdat je de iPhone met één hand kan bedienen.

Wat Apple dit jaar gaat doen is zoals altijd een mysterie maar Cook liet wel weten dat Apple aan ongelooflijke nieuwe dingen werkt. De pijplijn met nieuwe producten zit propvol.