Tim Cook: Apple werkt aan dingen waar je niet zonder kan alleen weet je nu nog niet dat je ze nodig hebt

Tim Cook heeft een interview gegeven aan Jim Cramer die host is van het economie programma Mad Money van de Amerikaanse televisie zender CNBC. Cook moet wel want het aandeel Apple staat al een week in de min op de beurs en dat heeft weer te maken met de tegenvallende kwartaalcijfers die Apple onlangs presenteerde.

Als Cook dan in zo’n financieel programma laat weten dat er niets aan de hand is en dat Apple hard werkt aan nieuw innovatieve producten dan zijn er vaak weer (nieuwe) aandeelhouders die de gedumpte aandelen terug kopen op de beurs. Bijkomend voordeel is dat de interviewer van het CNBC programma bekend staat als de beleggingsgoeroe in de Verenigde Staten dus dat helpt natuurlijk ook mee.

Cook noemde de reactie van Wall Street op de kwartaalcijfers van Apple enorm overtrokken, hij gaf toe dat Apple wellicht niet de beoogde verwachtingen had waargemaakt het afgelopen kwartaal maar liet weten dat de verkoop van vorig jaar in hetzelfde kwartaal abnormaal hoog was. Volgens Cook draait het niet om geld maar om de Apple gebruikers: het enige dat telt is dat klanten tevreden zijn.

Op de beschuldiging dat de innovatie bij Apple voorbij is laat de CEO van Apple weten dat er grote innovaties in de pijplijn zitten. De komst van de nieuwe iPhones later dit jaar zal iedereen een enorme stimulans geven om te upgraden. Volgens Cook werkt Apple aan dingen waar je niet zonder kan alleen weet je nu nog niet dat je ze nodig hebt:

“We are going to give you things that you can’t live without that you just don’t know you need today”

Cook liet ook doorschemeren dat de gehele smartphone markt op dit moment niet groeit en dat het dus niet vreemd is dat Apple voor het eerst sinds jaren minder iPhones heeft verkocht in het afgelopen kwartaal.
cook interview