This thing is going to be really big zei Barack Obama toen Steve Jobs hem de allereerste iPhone liet zien

Binnenkort verschijnt het boek Believer, geschreven door David M. Axelrod die niet alleen topadviseur van Bill Clinton was maar ook Senior Advisor van Barack Obama. Tijdens zijn kandidatuur voor het presidentschap was Axelrod ook campagneadviseur voor Obama en hij beschrijft een ontmoeting van Obama met Steve Jobs waarin ze de allereerste iPhone te zien kregen. Obama zag meteen in dat de iPhone een revolutie zou veroorzaken en grapte na het bezoek aan Jobs dat hij snel heel veel Apple aandelen moest kopen:

In 2007, Obama got a sneak peek at the iPhone during a private meeting with Apple’s Steve Jobs. “If it were legal, I would buy a boatload of Apple stock. This thing is going to be really big,” Obama said after the meeting.

Dat kopen van aandelen was geen slecht idee geweest want vlak voor de lancering van de iPhone in 2007 kocht je een aandeel Apple voor $12. Inmiddels betaal je daar $119 voor. Voor de goede orde als Obama Apple aandelen had gekocht was hij nu geen president meer dus het is bij een grapje gebleven.

Obama is zelf ook Apple gebruiker maar mag geen iPhone gebruiken vanwege veiligheidsredenen. Obama kreeg zijn iPad 2 voor de officiële release ook van Steve Jobs.
obama