The Dukes of Hazzard bestaan nog steeds…. sheriff in Florida dreigt Apple CEO Tim Cook te arresteren

Bruce Sewell, advocaat voor Apple is gisteren uit zijn slof geschoten. De Amerikaanse overheid stelt dat het leuk is dat Apple zichzelf ziet als de hoeder van de privacy maar ondertussen wel de Chinese overheid helpt met het ontgrendelen van iPhones en het herschrijven van iOS software.

Zo heeft Apple op last van de Chinese justitie in de eerste helft van 2015 data van 3000 iPhones vrijgegeven, in totaal waren er 4000 verzoeken. Apple doet dat niet op verzoek van de Amerikaanse overheid en dat is een anti-Amerikaanse houding volgens de Amerikaanse overheid. Apple’s advocaat Sewell stelt dat het Amerikaanse ministerie van Justitie deze vergelijking maakt om Apple in een kwaad daglicht te stellen.

De FBI wil dat Apple iOS software herschrijft zodat ze eenvoudig een iPhone 5c van een terreurverdachte kan ontgrendelen. Apple weigert dit omdat daarmee de privacy van alle iOS gebruikers in gevaar komt.

Het zou kunnen dat het Amerikaanse Congres nu een wet gaat voorbereiden waarin staat dat Apple de broncode van iOS plus de versleuteling daarvan moet delen met de Amerikaanse overheid.

Ondertussen lijkt de hetze tegen Apple op een slechte aflevering van The Dukes of Hazzard met een hoog sheriff Rosco Purvis Coltrane gehalte.  Een sheriff in Florida dreigt Apple CEO Tim Cook te arresteren als het nodig is om een iPhone in zijn district te ontgrendelen:

“I can tell you, the first time we do have trouble getting into a cell phone, we’re going to seek a court order from Apple. And when they deny us, I’m going to go lock the CEO of Apple up,” he pledged. “I’ll lock the rascal up.”

Only in America….
dukes