Stuurt Apple de naam OS X met pensioen? Opnieuw verwijzing gevonden naar de naam MacOS

Met de introductie van de Apple Watch en de vierde generatie Apple TV introduceerde Apple ook twee nieuwe besturingssystemen, watchOS en tvOS. Herkenbare namen als je daarnaast ook de naam iOS ziet van het besturingssysteem voor de iPhone, iPad en de iPod Touch. Voor de Mac zou je dan MacOS verwachten maar dat bestaat officieel nog niet.

De uniforme naamgeving van de besturingssystemen van Apple wijkt met OS X nog steeds af. Het zou logischer zijn als je MacOS, watchOS, tvOS, en iOS zou hebben qua naamgeving. Apple gaat de nieuwe naam van de volgende generatie OS X nog niet prijsgeven en het ligt voor de hand dat we die pas zullen zien op het jaarlijkse WWDC congres voor software ontwikkelaars in juni.

Toch staat er op de website van Apple al een verwijzing naar het MacOS, blijkbaar is er intern zo lang over gepraat dat er medewerkers zijn die de naam al hebben overgenomen voor de officiële release. Op een webpagina over Apple’s meest recente milieurapportage staat in de vaak gestelde vragen bij de antwoorden de naam MacOS.
MacOS
Een verwijzing naar de naam MacOS was in maart ook al te zien in de broncode van een beta versie van OS X 10.11.4 en vorig jaar een maand voor de release van OS X El Capitan. Op 13 juni is het jaarlijkse WWDC congres en dan horen we vast meer over de naamswijziging van OS X naar MacOS.
macos