Republikeinen willen geen Chinese toestanden meer en Apple fabrieken in de VS

Gisteren was er een groot debat tussen de 4 overgebleven republikeinse kandidaten wat georganiseerd was door CNN. Aan de vooravond van de voorverkiezingen in de Amerikaanse staat South Carolina van vandaag vroeg CNN host John King gisterennacht aan de kandidaten hoe ze denken over de Foxconn fabrieken in China en of ze het werk daar willen weghalen en de producten in de Verenigde Staten willen laten produceren. Eerder deze week was er weer ophef over de manier hoe de directie van de Foxconn fabrieken met het personeel omgaat. Het personeel schroeft voor 35 eurocent per uur jouw iPhone, iPad, iPod of Mac in elkaar en de directie behandelt ze als beesten en noemt ze nu ook zo.

King beschreef Apple als een zeer belangrijk Amerikaans bedrijf maar wist ook te melden dat het bedrijf garant staat voor een half miljoen onderbetaalde arbeidsplaatsen. King vroeg de kandidaten wat ze daar als toekomstig president van de Verenigde Staten aan gaan doen. De vraag en de antwoorden kan je zien vanaf 1:01:55 een plan om geen belasting meer te betalen moet Apple natuurlijk behoorlijk aanspreken. Kortom: Apple Put that money to work, invest it and you pay nothing – it’s a powerful incentive:

Apple, you have all those employees over there, you make all those profits over there. If you want to bring that money back, right now you have to pay 35 percent tax. Under our plan, if you bring it back and invest in the plant equipment here in Charleston – you pay nothing. Put that money to work, invest it and you pay nothing – it’s a powerful incentive.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=8-fU-knxT0U#!’]