Probleem met iTunes? Apple komt naar je toe deze zomer….

Vorige week schreven we over de iTunes-bug van James Pinkstone die 122GB van zijn persoonlijke iTunes collectie had gewist na synchronisatie met iTunes match. Apple bevestigde het probleem en gaf aan dat er snel een iTunes update zou komen om het probleem te verhelpen.

De iTunes 12.4 update kwam begin deze week en Pinkstone heeft nog een update gegeven over de bijzondere hulp die hij van Apple heeft gekregen om het probleem te verhelpen.

Twee medewerkers van Apple zijn bij Pinkstone langs geweest om het probleem te reproduceren. Dat is uiteindelijk niet gelukt maar hij spreekt wel zijn bewondering uit hoeveel Apple heeft gedaan om het probleem te ontdekken.

Twee technici van Apple zijn het hele (pinkster)weekend bij Pinkstone thuis aan de keukentafel bezig geweest met de reconstructie van het probleem. Ze werden daarbij op afstand bijgestaan door andere iTunes specialisten in Cupertino. De conclusie is dat er geen aantoonbaar probleem is gevonden en er zit ook geen patroon in de bestanden die verloren zijn gegaan. Het waren allemaal verschillende bestandsformaten en genres die geen opvallende gelijkenis vertonen met elkaar.

Omdat de bug niet gevonden is blijft het onduidelijk of de iTunes 12.4 update het probleem oplost maar het is bijzonder hoeveel energie Apple stopt in het oplossen van een probleem.
itunes mac