Opladen Apple Watch duurt 2 uur waarna je hem bij normaal gebruik 1 dag kan gebruiken

Het was vandaag de dag van de Apple Watch, het is de opmaat naar de extra keynote van aanstaande maandag waar Tim Cook nogmaals de Apple Watch gaat introduceren. De afgelopen weken zagen we van de Apple Watch ook al veelvuldig foto’s verschijnen in glossy’s. Niet zomaar een advertentie maar soms wel 12 pagina’s in bijvoorbeeld de Vogue. Volgens de rate card van Vogue kost dat al gauw zo’n $190.000 dus Apple heeft er wat voor over om het nieuwe slimme horloge om zoveel mogelijk polsen te krijgen of goede connecties.
Vogue
Toeval of niet maar in september na de introductie van de Apple Watch gaf Jony Ive een exclusief ontbijt waar niet alleen Karl Lagerfeld bij aanwezig was maar ook designer Marc Newson, samen met Ive een van de meest vernieuwende ontwerpers ter wereld en Anna Wintour, de hoofdredacteur van Vogue.

Vandaag kwamen er wat aardige nieuwtjes naar buiten over de batterij van de Apple Watch. Dat je die dagelijks moet opladen was al bekend maar na wat tweaks en aanpassingen van de software kan je met een volledig opgeladen accu in de Apple Watch 5 uur achter elkaar werken. Als je een beetje normaal omgaat met het horloge haal je het einde van de dag maar je moet hem nog steeds elke dag opladen. Het duurt twee uur om een Apple Watch volledig op te laden. Het was nog niet bekend wat het energieverbruik van een iPhone is in combinatie met de Apple Watch. Ze staan met elkaar in verbinding en notificaties worden voornamelijk doorgestuurd van een iPhone naar de Apple Watch. Volgens de bronnen van 9to5Mac is er geen waarneembaar verlies aan energie op een iPhone.

Vandaag bleek ook dat de Apple Watch alleen notificaties toont als je hem om je pols draagt. De smartwatch laat alleen geluidjes horen en notificaties zien als hij contact heeft met je huid. Als de accu in de Apple Watch 10% of minder aan capaciteit over heeft stopt het slimme horloge ook met het tonen van notificaties om energie te besparen.
aapw
Leuk detail is ook dat de Battery Life Glance (beknopte weergave van informatie over de batterij van de Apple Watch) bij 20% capaciteit een oranje/amber kleur krijgt om je te laten weten dat de capaciteit van de batterij minder aan het worden is. Bij 10% zal de Battery Life Glance kleur veranderen naar rood.

Prototypes van de Apple Watch hebben een beperkte opslagcapaciteit van 8GB voor o.a. muziek maar het is goed mogelijk dat we aanstaande maandag ook Apple Watches zien met meer opslagcapaciteit. Maandag 9 maart om 18:00 uur is de Apple Watch keynote live te volgen via je Apple TV of online.
Apple Watch