Op veler verzoek gaat MobileMac verder in afgeslankte vorm

Vorig jaar kondigde ik aan dat MobileMac stopte wegens een overvloed aan Apple nieuws. In de afgelopen periode heb ik erg veel reacties ontvangen die inhoudelijk allemaal dezelfde strekking hebben. Veel lezers vinden het erg jammer dat MobileMac is gestopt en dat betreur ik zelf ook. Uit het gros van de reacties die ik heb ontvangen blijkt toch dat jullie, de lezers van MobileMac een andere kijk op de berichtgeving hebben dan ik. Zelf heb ik de indruk dat afgezien van de reviews op MobileMac je niet veel meer kan toevoegen aan het bestaande aanbod van Apple nieuws. Er zijn immers genoeg websites met een vergelijkbaar aanbod maar de reactie van o.a. Victor op het bericht van 4 oktober geeft goed weer hoe veel lezers over MobileMac denken:

  • “De kwaliteit van berichtgeving was ik erg tevreden over en zag deze site dan ook niet als één van de vele, maar als “als de krenten in de pap”.
  • Jammer. Ik vond dit een van de betere nieuwsberichten.”
  • “Dit was het enige blog waar je naast actueel Apple nieuws ook kritiek kon lezen over Apple.”
  • “jij/jullie waren de rss die ik over hield na diverse verwijderd te hebben omdat jullie nieuws prettig Nederlands gebracht werd. ”
  • “Dit was het enige blog wat ik kende met ongezouten kritiek, humor en actueel nieuws over de Mac.”
  • “Ik las hier voor nog vernieuwende zaken die ik niet zo snel op andere websites vond. “

Ik dacht zelf dat deze reacties een aantal dagen na publicatie van het bericht op 4 oktober 2011 wel zouden afnemen maar ik ontvang 3 maanden na publicatie van het bericht nog steeds vragen of MobileMac geen doorstart wil maken met de meest vreemdsoortige aanbiedingen. Met de doorstart ook een andere aanpak want de eerstelijns nieuws berichten die ik zelf het recyclen van Apple nieuws (lees vertalingen) van buitenlandse websites noem ga ik drastisch verminderen. Hierdoor zullen er uiteindelijk minder berichten op MobileMac verschijnen maar ik ben na een stop van 3 maanden overtuigd dat MobileMac in afgeslankte vorm een goede aanvulling zal blijven tussen de dagelijkse stortvloed van vertaalde copy-paste berichten.