Nokia video over samenwerking met Microsoft is gemaakt op een Mac met iMovie

De video die wij gisteren lieten zien bij de “overname” van Nokia door Microsoft blijkt gemaakt te zijn in iMovie en dat werkt zoals iedereen weet alleen op een Mac. Een grappig detail is ook dat de muziek die in de video gebruikt is, standaard rechtenvrije stockmuziek van iMovie is. Om de wereld te overtuigen van het nut van de samenwerking heb je natuurlijk wel goede hardware en de bijbehorende (gratis) software nodig zoals Apple’s Mac-only iMovie. Leukste van de video is dat Apple hater Steve Ballmer van Microsoft ook te zien is in de video.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=xe3ksR8zgXg’]

Een Roemeense blogger ontdekte dat de muziek eerder is gebruikt door Apple in een promotie video voor de unibody MacBook Pro’s in 2009. De stockmuziek heeft de naam Pendulum, een gratis loopje wat onderdeel is van iMovie wat je kan gebruiken voor niet commerciële doeleinden….

“You may use the Apple and third party audio loop content (”Audio Content”), contained in or otherwise included with the Apple Software, on a royalty-free basis, to create your own original soundtracks for your video and audio projects. You may broadcast and/or distribute your own soundtracks that were created using the Audio Content, however, individual audio loops may not be commercially or otherwise distributed on a standalone basis, nor may they be repackaged in whole or in part as audio samples, sound effects or music beds.”

Het is niet de eerste keer dat Microsoft voor schut staat door gebruik te maken van een Mac. In 2008 bleek dat de grafische afbeeldingen voor de “I’m a PC” campagne ook op een Mac zijn gemaakt.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=sxbiIpXZfG8′]